fredag 22. april 2011

Harachakra


Det andre chakraet blir ofte kalt sakral-chakraet eller seksual-chakraet. (Man kan også se at hos enkelte forfattere blir det kalt for milt-chakraet, (spleenchakra).
 Folk flest har et orange energisenter 3-4 tommer nedenfor navlen, men hos noen (spesielt hos dem som lever i sølibat), vil dette chakraet gjerne sende en gren oppover mot venstre mot milten og lokalisere seg der, og da vil det gjerne ha en grønn eller grønn-blå farge.) Det andre chakraet er sterkt forbundet med månen og dermed kvinnelig seksualitet og månesykluser.

Det er også senteret for (kvinnelig) intuisjon og for følelser, og den kreative nerven har sitt utspring her. Det styrer i stor grad ens selvtillit og kanskje enda mer ens evne til å forholde seg til andre mennesker på en åpen og vennlig måte. Mange følelsesmessige fortrengninger fra barndommen kan sette seg fast her.
En bør derfor merke seg i forbindelse til dette chakraet sammenkoblingen mellom det sakrale (hellige) og det seksuelle!!! Det er i dette chakraet kundalini-slangen (som har ligget kveilet og kanskje dorsk rundt rotchakraet), løfter sitt hode og lar kraften stige opp gjennom kroppen, opp gjennom chakraene, - vel å merke hvis man lar den få lov.

Og for at den skal kunne reise seg videre, er det en absolutt betingelse at man ser på seksualenergien, og opplever sin egen seksualitet, som noe positivt, som Gudenes gave til menneskene, og det andre chakraet som en juvel av en fontene som utspring for vår mest vitale livsenergi.

Plassering: bak skambenet

Påvirker: ovarier, testikler, nyrer, binyrene, befruktning, foster (i magen), melkeproduksjon, hud


Ubalansert: nyreplager, muskelkramper, aggresjon
problemer med befrukning, selvfornektelse, skyldfølelse og melkeproduksjonangst
energimangel, allergi, overdreven sjenerthet
impotens, frigiditet

Farge: orange

Element: vann

Mantra: VAM

Steiner: tigerøye, carneol, månestein, (jade)

Erklæring: jeg ønsker / jeg begjærer


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ta gjerne å kommentere mine innlegg :-)