fredag 22. april 2011

Kronechakra


Den indiske navn er Sahasrara. Fargen er hvit. Sahasrara er beskrevet som en gigantisk blomst med 1000 ark i forskjellige farger (alle farger og nyanser). Sahasrara ligger like over hodene våre og sa forbinder oss med dugomliga energi som eksisterer i universet som har evnen til å materialisere og finne forskjellige uttrykksformer gjennom de lavere chakraene.

Sahasrara er så klart en funksjon og dens formål er å gi oss med andre nivåer av bevissthet, som kan få oss til å innse at "vi er ett" og at "alt er ett". Det er gjennom kronechakraet at vi opplever union med Gud og med det overnaturlige. Krone chakra er det du kaller "ren bevissthet".

Fokuset i meditasjon over denne union eller enhet med godomliga eller med universet, kan også føre til utvikling av overnaturlige krefter. Med krone chakra kan vi for eksempel i praksis "Law of Attraction". Selv om mange mener at det ikke er nødvendig å tro på dette, antas det likevel fra en forutsetning om at alt er ett og at alt er energi og at det er en kraft i universet som vi kan komme og gjøre bruk av.

En overaktiv krone chakra nødvendigvis føre til religiøs fanatisme. Dette fanatisme leder i ditt jordiske manifestasjon av konflikt, krig og kontrovers, og en slags mental slaveri. Et under aktiv kronechakraet vanligvis innebærer ateisme og et liv som mangler et "høyere formål".

Som med alt annet, det er ulike meninger om denne chakra. Folk som praktiserer meditasjon, hevder at når man når et høyere nivå av bevissthet om dette chakra, sluppet alle tenker. Her er svarene på alle spørsmålene, her er de absolutte sannheter som vi alle drømmer å få svar og her er den totale frihet.

Uansett det er en sammenheng mellom sinnet og hjernen og krone chakra. Hjernens kompleksitet kan være lett assosiert med kronchakrats mange blader og farger.


Plassering: på toppen av hodet, issen

Påvirker: hypofysen, tanke, informasjon,
viten, samadhi, opplysning

Ubalansert: ofte migrene, psykotisk, konstant frustrasjon, skallethet, flass, destruktiv
svarte ringer rundt øynene, ingen livsglede

Farge: hvitt, lilla, gull

Element: kosmisk energi

Mantra: alle

Steiner: diamant, kvarts, krystall, ametyst

Erklæring: jeg vet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ta gjerne å kommentere mine innlegg :-)