fredag 22. april 2011

Pannechakra/Tredje øyet




Den indiske navn er Ajna. Fargen er Indigo. Saskritordet Ajna betyr å oppfatte eller for å bestille. Et annet navn for pannchakrat er det "tredje øyet". Elementet er "lys".

Ajna er sete for vår rett til å se, til å stole på vår intuisjon, indre visdom og innsikt. Men dette er også vår intelligens, evnen til å huske ting, og evnen til å huske og lære nye ting gjennom studier eller erfaring. Selv om livssyn og vår evne til abstrakt tenkning hører hjemme her.

Folk med en balansert pannchakran, de er enkle å huske ting, forstå og vurdere situasjoner riktig, kan visualisere, tenke ting, tegne sammenhenger og tenke i symbolsk form. Takk pannchakrat vi utvikle en personlig identitet. Dette er fordi identiteten til design avhenger av innsikt, analyse, fantasi, evnen til å se seg selv gjennom andres øyne. Takk pannchakrat vi utvikle evnen til å gjenkjenne mønstre i våre og andres adferd, som kan brukes i relasjonsbygging.

Pannchakrats demo er illusjon. Et under aktiv pannchakra fokuserer for mye på logikk og fornuft mens evnen til å "plutselig realisering" er dårlig utviklet.

En overaktiv pannchakra kan føre til hallusinasjoner, tvangstanker og mareritt. Det blir vanskelig å fokusere og konsentrasjon på hva du gjør.

Det handler om hele tiden å finne en balanse i livet. Man skal ikke lære ting som du ikke forstår, eller bør vi forstår mer enn man kan søke. Problemer med pannchakra kan også føre til hodepine og synsforstyrrelser.

Hvis du ønsker å balansere pannchakrat, er det godt å stimulere visjon. Venture ut i naturen og nyte skjønnheten. Se på kunst. Meditasjon kan hjelpe folk som tenker for mye, men som synes det er vanskelig å fokusere å roe sinnet og finne balanse i sinnet, ved å lære å slappe av. Generelt sett er det nervesystemet som bør behandles på den mest naturlige måte som mulig for å balansere pannchakrat.

Takk pannchakrat, og den innsikten vi kan, sammen med en godt utviklet evne til å finne sin egen vei i livet, kan vi virkelig gi verden vår lille bidrag.

Plassering: midt i hodet bak øyenbrynssenteret

Påvirker: pinealkjertelen, intuisjon, drømmer
øyne, ører, nese, fantasi, klarsyn, hjernen, den 6.sans

Ubalansert: hodepine, utkjørt, utslitt
blindhet, mareritt,
diaré, egosentrisk, manipulativ,
uforklarlige smerter, religiøs fanatisk, autoritær,
schizofren, oversensitiv,
redd for suksess

Farge: lilla, indigo

Element: lys, elektrisk, telepatisk energi

Mantra: OM

Steiner:lapis lazuli, ametyst, sugilitt, kvarts-krystall, fluoritt

Erklæring: jeg ser, jeg forstår

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ta gjerne å kommentere mine innlegg :-)